Intocht

Datum: zaterdag 18 nov 2023

Begintijd: 13:30 uur

Eindtijd: 17:00 uur


Gezellige Sinterklaasintocht in Nijverdal

De schoentjes worden weer gezet, verlanglijstjes gemaakt en wortels massaal ingeslagen. De Sint is in aantocht! Zaterdag 18 november 2023 om 13.30 uur is Sinterklaas van plan om Nijverdal binnen te varen. Hij hoopt dat veel kinderen hem bij de Wilgenweard komen verwelkomen.

Hij  komt, hij komt… Zijn jullie er klaar voor? Dat is mooi, want het duurt niet lang meer en dan is Sinterklaas weer in Nederland. Alle inwoners van Nijverdal zijn van harte welkom bij het grote feest van Sinterklaas in Nijverdal dat elk jaar weer door duizenden enthousiaste bezoekers meegevierd wordt. Sint Nicolaas komt op zaterdag 12 november tegen 13.30 uur met de boot vanuit de richting van Hellendoorn aan bij de Wilgenweard. De vrolijke stoet vol muziek en dans, vergezeld door de Slagwerkgroep van Advendo, trekt dan via de Koersendijk, Oranjestraat, Meyboomstraat, Grotestraat en Keizerserf naar het grote podium op het Henri Dunantplein. Ondertussen wordt er op het plein al feest gevierd. Zo zijn er diverse zing,- dans- en stuntpieten aanwezig om het publiek dat op Sinterklaas wacht te vermaken. De kinderen kunnen dan vanzelfsprekend gezellig meedoen.

Rond 15.30 uur wordt Sint Nicolaas verwacht en welkom geheten door burgemeester Jorrit Eijbersen. Na dit ontvangst zullen Sint Nicolaas en zijn pieten zich weer tussen de aanwezige kinderen begeven, zodat iedereen de gelegenheid heeft om met hen te praten. Na afloop zoeken zij de rust op in het Huis van Sint.

Glutenvrije pieten
In Nederland zijn er zo’n 10.000 kinderen die om medische redenen een strikt en levenslang glutenvrij dieet moeten volgen. De intocht van Sinterklaas is voor hen vaak niet zo’n leuk feest. Ze mogen de kruidnoten niet eten en highfiven met de pieten gaat ook al niet (kruimels op de handschoen). Een Sinterklaasfeest is juist voor alle kinderen! Daarom heeft Nijverdal twee glutenvrije pieten lopen tijdens de intocht, om hun ook de kans te geven om een high five te krijgen. Ook delen zij glutenvrije pepernoten uit.

Spectaculaire uittocht
“Mama, waar is Sinterklaas gebleven?” Elk jaar komt deze vraag terug in de gezinnen met kleine kinderen. Daarom organiseert de Sinterklaascommissie ook dit jaar weer de spectaculaire uittocht op woensdag 6 december. De start is om 18.30 uur, vanaf het Huis van Sint met een lampionnenoptocht, terug naar de Wilgenweard alwaar Sinterklaas weer op de boot stapt en de kinderen uitzwaait.