Geen Sinterklaas in en uittocht in Nijverdal!

Voor het eerst sinds tientallen jaren gaat de sinterklaasintocht in Nijverdal niet door. Helaas gooit de coronacrisis roet in het eten. En dat doet pijn. Ook bij Sinterklaas zelf. “Vanwege de vele bezoekers die de intocht jaarlijks trekt, is het garanderen van anderhalve meter afstand onmogelijk. Heel erg spijtig, want ik kom altijd heel graag in dit gezellige dorp”, aldus een bedroefde Goedheiligman.

Het sinterklaascomité Nijverdal, dat de Sint elk jaar helpt met de intocht, heeft de handdoek echter niet in de ring gegooid en werkte de afgelopen weken aan een alternatief programma. “Het sinterklaasfeest tovert bij iedereen een glimlach op het gezicht. Bij kinderen, bij ouders en bij oma’s en opa’s. Overal blije en vrolijke mensen, dat gaan we heel erg missen dit jaar. Maar het kan gewoon echt niet. Geen intocht, geen uittocht, zoals vorig jaar voor de eerste keer succesvol werd georganiseerd en ook geen bezoekjes aan het Huis van Sint. Maar wel een paar andere leuke activiteiten…”, legt woordvoerder P.P. Noot uit.

Huis van Sint & kleurplaat. Er komt Huis van Sint in het centrum van Nijverdal. In het voormalige pand van EP Nijverdal kunnen Sinterklaas en zijn pieten uitrusten van het harde werken. Helaas is het niet mogelijk om op de woensdagmiddag en zaterdag op bezoek te komen. Wel staat er een grote brievenbus voor de deur alwaar je een mooie kleurplaat of brief in kunt leveren. Bij alle winkeliers in Nijverdal is een prachtig, grote kleurplaat verkrijgbaar. Op deze kleurplaat is ruimte om je verlanglijstje door te geven en vragen aan Sinterklaas te stellen. Belangrijk is wel om duidelijk je naam, leeftijd en emailadres achter te laten, zodat Sinterklaas persoonlijk een e-mailtje terug kan sturen.

De sinterklaasfilm van 2020.

Sinterklaas en zijn pieten hebben de stoute schoenen aangetrokken en hebben wederom meegewerkt aan een heuse sinterklaasfilm. ‘Sinterklaas en de problemen met het pietenhuis’ is dé sinterklaasfilm van 2020! De filmvoorstellingen in het ZINiN Theater zijn vanwege de nieuwste corona maatregelen verzet naar 21 en 22 november. Alle beschikbare kaarten zijn inmiddels uitverkocht. Maar niet getreurd… Vanaf 22 november 18.00 uur is de film voor iedereen te zien op het YouTube kanaal van Sinterklaas Nijverdal.Aan deze film hebben circa 30 vrijwilligers belangeloos meegeholpen. De film is in één weekend opgenomen. Een knappe prestatie van iedereen. Het script is geschreven door Daan Nibbelink en Yoeri Berendijk.Ook op de sociale media van Sinterklaas Nijverdal zijn de hele periode leuke filmpjes te zien. Wil je niks missen van Sinterklaas en zijn pieten in ons gezellige dorp?

Neem dan gerust een kijkje op de socials:

FB: https://www.facebook.com/sinterklaasnijverdal

Instagram: @sinterklaasnijverdal

Youtube: Sinterklaas Nijverdal